GRÜNSTEIN 100 VUOTTATervehdys!

Grünstein Oy perustettiin sata vuotta sitten. Yrityksen historiasta on tehty suppea www-sivu, jota pääset katsomaan tämän kirjoituksen lopussa olevan linkin kautta. Sivuston tarkoituksena on myös osoittaa, miten yrityksen on mahdollista kohottaa oma osaamisensa uudelle tasolle, kunhan vain ennakkoluulottomasti ja yksissä tuumin uskalletaan panostaa siihen.

Mielikuvituksen, innostuksen ja vision puute pysäyttää kehityksen, ja moni suurikin yritys polkee paikallaan keksien vain pieniä uudistuksia aikaisempiin tuotteisiinsa. Asiakkaita on jo pitkään ahdistanut keskinkertaisten tavaroiden tulva. Kun idea on keksitty, sen ainutlaatuisuus kärsii inflaation, kun sitä levitetään kymmeniin esineisiin ja tarkoituksiin ilman harkittua, taiteellista kokonaisuutta.

Tämä näkyy kaikessa ruoasta tekstiileihin, vaatteisiin, astioihin ja huonekaluihin, jopa taloihin ja julkisiin rakennuksiin. Kovin harvoin on mahdollista ihastua ja hurmaantua jonkun tuotteen kauneudesta, omaperäisyydestä ja oivaltavasta suunnittelusta.

Otan esille turkisalan tulevaisuuden. Grünstein Oy toi jatkuvasti uutta ajattelua turkisten valmistukseen ja käyttöön. Maailma muuttuu nyt entistä nopeammin, siksi turkisalankin on löydettävä uutta vanhan oheen. Luonnollista olisikin ottaa laajemmin sen rinnalle toinen elinkeino, luomuvillan tuotanto, joka sopii erityisen hyvin Suomen maaseudulle. Sen uusi tuleminen on kuitenkin modernisoitava.

Mainitun kertomuksen viimeisessä osoitteessa on ote e-kirjastani. Kerron siinä luomuvillan laajoista käyttö- ja työllistymisalueista. Jos etenemme suunnitelmallisesti, vain muutamassa vuodessa voimme nähdä uudistuneen materiaalin monipuoliset, taiteelliset mahdollisuudet. Suomalainen luovuus ja design voivat taas yllättää!


Ystävällisin terveisin,

Ulla Grünstein

> Linkki GRÜNSTEIN100 -sivuille 

Tällainen saate ja tieto GRÜNSTEIN100 -www-sivuista on lähetetty turkis-, lammas-, design-, käsityöyhdistys- ja -yritystahoille sekä ORNAMOLLE, MTK:lle ja SITRALLE 28.11.2017. 

omenapuu-1 omenapuu-2 omenapuu-3 omenapuu-4